Ayvalık'ta operasyon

Ayvalık

Suç örgütüne polis darbesi




Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ayvalık KOM Grup Amirliği görevlilerince yapılan operasyon sonucunda bir suç örgütüne darbe vuruldu.

Emniyet güçleri, suç işlemek için örgüt kurmak suretiyle piyasaya sahte para sürdükleri ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik olarak 19.01.2012 tarihinden itibaren Ayvalık'ta, plânlı çalışmalara başladı.

Şüpheli şahısların kiraladıkları araçlarla özellikle yol güzergâhlarındaki büfelerden sigara ve tekel ürünleri alarak, zaman zamanda fatura ödemek suretiyle sahte paraları piyasaya sürdükleri belirlendi.

Suç örgütüne yönelik olarak, Ayvalık ilçesinde ve İstanbul İlinde şüphelilerin saptanan ikametlerinde ve işyerlerinde 28.02.2012 günü saat: 07.30 sıralarında eş zamanlı olarak yapılan operasyonda Ayvalık ilçesinde M.G., Ü.K., Y.D., S.Ö., S.B., A.A. ile T.Ö. isimli (7) şüpheli, İstanbul İlinde F.K., M.S ile M.M.Y. isimli (3) şüpheli olmak üzere toplam (10) şüpheli yakalanırken,



- (23) adet aynı seri nolu 200 TL'lik sahte banknot,

- (2) gram toz halinde captagon,

- (46) adet tablet halinde captagon ele geçirilmiş,



Ayrıca aynı seri nolu (117) adet sahte paranın da başta Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki illerimiz olmak üzere ülkemiz genelinde piyasaya sürüldüğü belirlendi.



Ayvalık Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine T.Ö.(51), S.Ö.(20) ile F. K.(25) İsimli (3) şüpheli, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.



Şüpheliler hakkında TCK 220. maddesi uyarınca suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgütün faaliyeti çerçevesinde piyasaya sahte para sürmek ve uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak” suçlarından adli işlem yapılırken, M.G.(35), Ü.K.(32), Y.D.(38), S.B.(24), A.A.(24), M.S.(28) ve M.M.Y.(30) isimli şüpheliler, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiler.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli